Kapcsolat

E-mail cím: zuglokozkert@gmail.com

Parcella igényléshez töltsd ki ezt az űrlapot: KATT IDE

Kert megközelítése:


Adatvédelmi regisztrációs szám: NAIH-67294/2013

2 thoughts on “Kapcsolat

 1. Turoczy Ferenc

  Tisztelt Egyesület!
  Felhívásuk alapján érdeklődőként megtekintettem az Angol utca 55-61 számú telkeket. Sajnos azt állapítottam meg, hogy a terület kedvezőtlen kertészkedésre. A telek együttes több mint a felét beárnyékolják a környező épületek, pedig az eredményes növénytermesztéshez a napsugár nélkülözhetetlen. Ennek következtében a gyengébb terméshozam várható, a sikerélmény elmaradása a kertészkedők kedvét szegheti. Nyomasztó érzés kelt, hogy a területet ronda tűzfalak, lerobbant építmények közé szorult, ami a szabadban végzet munka örömét csökkenti. Az építési törmelékkel telített, szemetes, szennyezett talaj termővé tétele, az egyenetlen felület jelentős munkavégzést kíván a leendő kertészkedőktől, ami már az elején elveheti kedvüket.
  Áttekintve az utca másik oldalára, ott viszont található egy lényegesen kedvezőbb telek erre a célra. Az Angol utca 28. / Egressy 106. szám alatti üres telek kedvezőbb adottságokkal rendelkezik. Az egész terület napfényben úszik, épületek nem árnyékolják. A két utcával határolt saroktelek szellős, tágasabb érzésű, ezért szabadabb benyomást keltene a munkavégzőkben. Ismereteim szerint a telken korábbiakban nem volt épület, vas alapanyag tárolására szolgált, ezért a földje építési törmelékkel nem szennyezett. Felülete sík, kisebb munkával lehet itt ágyásokat kialakítani. Tehát ez a napfényes terület növénytermesztésre alkalmasabb, a sikerélmény jobban biztosított.
  Összesítve mondandómat, a leendő kertészkedők érdekében javaslom a tervük újra gondolását, talán még nem késő a csere és sarok telek igénylése az önkormányzattól.

  Válasz
  1. zugkert Szerző

   Tisztelt Túróczy Ferenc!

   Köszönjük alaposan megfontolt észrevételeit. A helyszínt a Zuglói Önkormányzat jelölte ki, így üzenetét továbbítjuk nekik.

   Üdvözlettel:
   Zug Egyesület elnöksége

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .