4 thoughts on “Dokumentumok

 1. Földi-Hankó Renáza

  Tisztelt Zug Közösségi Kertért Egyesület!

  Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valós esélye a zsálya utcai közösségi kerben kerthasználati jogot szerezni, vagy akik egyszer jogot szereztek a kerthasználatra, ha nem mondják fel a szerződésüket,életük végéig jogosultak rá.
  Amennyiben ez így van, nagyon kevés személynek adatik meg a kertészkedés lehetősége. Érdemes lenne elgondolkodni hogy maximum 3 vagy 5 évre lehessen szerződni és azt követően új szerződőhöz kerüljön a földterület. Így talán több környékbeli lakoshoz jutna el ténylegesen a lehetőség.
  További kérdésem hogy kerthasználati szerződés hiányában van e lehetőség arra hogy évente pár alkalommal családunkkal illetve barátainkkal a közösségi kertben kialakított szalonnasütőt használjuk, akár térítés ellenében.

  Válasz
  1. zugkert Szerző

   Kedves Renáta,
   természetesen van esélye, általában 2 év várakozás után sorra szoktak kerülni a jelentkezők.
   Nincs arra szóló korlátozás, hogy mennyi ideig lehet kertészkedni. Az elmúlt 8 év szezon tapasztalatai alapján a tagság negyede a kertek nyitása óta kertészkedik, a többi ágyás bérlője folyamatosan változik. Átlagosan 3 évet kertészkednek a tagok. Mivel idővel mindenkinek megváltozik az élethelyzete, nem lesznek tömegesen ágyások, amelyek egy adott bérlőnél maradnak „örökre”.
   Külsősök részére a tűzrakó nem használható, még az ágyás bérlők sem használhatják korlátlanul a kert körül lakók kérésére.
   Üdvözlettel:
   Kőváry Orsolya
   gazdasági elnökhelyettes

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .