Üdvözlünk a ZUG -Zuglói Közösségi Kert blogján

Nemrég zuglói fiatalok csoportja elhatározta, hogy szeretnének egy közösségi kertet létrehozni kerületükben is, ezért hoztuk létre a ZUG Közösséget. Célunk, hogy a jelentkező zuglói lakosokkal közösen egy olyan városi zöldfelületet alakítsunk ki egy beépítetlen telken, amelyen a helyi lakosok közösen zöldséget és gyümölcsöt termeszthetnek saját maguk számára, és amely egyszersmind közösségi térként funkcionál, számtalan programnak és találkozónak adva helyszínt. Budapesten számos közösségi kert működik, például Kispesten, a Millenáris környékén és kettő a 8. kerületben.

Múlt hét pénteken tartottuk második megbeszélésünket, ahol több dologról is döntöttünk. Elsőként, hogy útjára indítjuk blogunkat, ahol a szervezéssel kapcsolatos információkat, képeket osztunk meg az olvasókkal. Másrészt szeretnénk a blogunk által minél több emberhez eljuttatni ezt a kezdeményezést. A lehetséges területekkel kapcsolatban már volt egy megbeszélésünk a zuglói vagyonkezelővel. Az általuk javasolt területeket a hétvégén járjuk be, eldöntve melyek lehetnek azok, amik a további egyeztetéseken, mint potenciális közösségi kert terület felmerülhet.

A hétvégi telekbejárásról fotós bejegyzéssel jelentkezünk. Addig is a facebookon  lájkolhatóak vagyunk 🙂 kattints IDE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .